facebook Google Plus Twitter

Nyomtatók teljes üzemeltetési költsége - TCO

2024-04-03 15:44:23. 0.

Nyomtatók teljes üzemeltetési költsége - TCO

A növekvő költségek mindenütt nyomást gyakorolnak az üzleti vezetőkre, hogy új utakat keressenek a kiadások csökkentésére, amikor olyan infrastrukturális beruházásokról van szó, mint például a nyomtatók és multifunkcionális eszközök beszerzése.
 
Mivel a hatékony üzletvitel költségei egyre nőnek, soha nem volt még nagyobb az igény a megbízható technológia iránt, amely hosszú távon segít pénzt megtakarítani. Ezért válik egyre fontosabbá a nyomtatók teljes üzemeltetési költségének (TCO) figyelembevétele.
 
A hagyományos üzleti modellek elavulttá váltak, mivel egyre több szervezet fedezi fel a hibrid munkakörnyezeteket és a rugalmas munkarendek növekedését. Ezek a változások a biztonsággal és a termelékenységgel kapcsolatos új aggályokat is felvetnek, amelyek megoldásához a vállalkozásoknak új eszközökre lesz szükségük. Ha egy vállalat stagnál, és megtagadja az okosabb eszközökbe való beruházás lehetőségét, akkor azt kockáztatja, hogy lemarad a versenytársak előretörésével szemben. Amikor belevágunk, és új hibrid munkatechnológiába, például nyomtatóeszközökbe fektetünk be, a TCO kulcsfontosságú szempont lesz.
 


Hogyan számítsuk ki a nyomtató teljes tulajdonlási költségét?
A TCO az eszköz teljes tulajdonlási költségére utal. A nyomtatók esetében ez nemcsak a hardver kezdeti beszerzési költségét foglalja magában, hanem az eszköz működésének fenntartásához szükséges kiadásokat is. Ezek a költségek magukban foglalják a fogyóeszközöket, például a papírt és a tonert, az energiafogyasztást, a nyomtató karbantartását és a felhasználói beavatkozást. Ezen túlmenően a nyomtató TCO-értéke nagyobb értéket garantálhat, ha a nyomtatóhoz olyan szoftver is tartozik, amely racionalizálja a következőket: termelékenység és a munkafolyamatok rugalmasabbá tétele.
 
Nyomtatója olyan beruházás, amelynek TCO-ját ki kell számítani, hogy pontosan előre jelezhesse jövőbeli kiadásait. Ezért a beszerzési költség önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a vásárlók reális képet kapjanak mind a kiadásokról, mind a nyomtatójukat az életciklusa során kísérő előnyökről.
 
Az otthoni irodai nyomtató költségei
Költséghatékony nyomtató kiválasztásakor az ár lesz az egyik első tényező, amelyet a potenciális vásárló figyelembe vesz. Az árak a készülék funkcióitól függően nagymértékben eltérhetnek, ezért a vásárlóknak fel kell mérniük a munkafolyamatokat és a jellemzően elvégzendő feladatokat. Az A3-as kategóriába tartozó nyomtatók például magasabb árcédulával rendelkeznek, mint az A4-es nyomtatók, de ez a vételár szükséges befektetés lesz, ha a munkafolyamatok megkövetelik a nagyméretű dokumentumok nyomtatását és másolását.
 
Az, hogy milyen típusú nyomtatót választ, az irodai igénybevételtől is függ, legyen szó hibrid munkakörnyezetről vagy hagyományos irodai környezetről. A távolról dolgozók számára egy kompakt A4-es nyomtató a kisebb méret miatt kedvezőbb TCO-t garantál, míg a nagyobb, nyitott irodában dolgozó cégtulajdonosok részéről nagyobb a rugalmasság a készülék méretét illetően.
 
A nyomtatási beruházások optimalizálása
A beszerzési ár mellett a nyomtató teljes tulajdonlási költségének alapvető összetevője a napi nyomtatási költség. A nyomtató üzemeltetési költségeinek részét képezik a készülék üzemeltetéséhez szükséges fogyóeszközök is, például a toner és a papír. Ezért olyan készüléket kell választania, melynek a fogyóeszköze költséghatékonyabb és gazdaságosabb.
 
Ezenkívül figyelembe kell vennie a karbantartási és javítási költségeket is, amelyeket a készülék élettartama során felmerülhetnek. A szerviztechnikusok látogatásának minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy olyan készülékeket válasszon, amelyek bizonyítottan hosszú élettartamúak. A kevés mozgó alkatrésszel rendelkező eszközök biztosítják, hogy a javítások ritkábban forduljanak elő, és könnyebben megoldhatók legyenek. A kevesebb karbantartás és javítás kevesebb fennakadást jelent. Ez csak jót jelenthet mind a termelékenység, mind a TCO szempontjából.
 
A készülék energiafogyasztása egy másik, kevésbé ismert tényező. amelyet figyelembe kell venni. A Kyocera ECOSYS termékcsaládjával például a vállalkozások alacsonyabb energiafogyasztás és alacsonyabb ökológiai lábnyom mellett élvezhetik a kiváló minőségű nyomtatást.
 
Nyomtatási szoftver
A megfelelő TCO-val rendelkező nyomtató olyan nyomtatási szoftvermegoldásokat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy átvegye az irányítást a nyomtatási költségek felett és egyben megerősíti eszközei biztonságát.
 
Az olyan megoldások, mint például a MyQ, nagyobb felügyeletet biztosítanak a felhasználóknak a nyomtatási munkák felett, mivel csökkenthetik a pazarlást a Follow Me rendszer alkalmazásával, amely csak akkor nyomtatja ki a munkánkat, ha a felhasználó hitelesítette magát az eszközön. Ezzel a szoftverrel a tulajdonosok megakadályozhatják, hogy a fel nem használt dokumentumok a nyomtatónál maradjanak, így csökkentve az energiafogyasztást, a papír és a tinta felesleges használatát, valamint megakadályozhatják, hogy a bizalmas adatok rossz kezekbe kerüljenek.
 
Hogyan csökkenthetem a nyomtatóm TCO-ját?
Ha csökkenteni szeretné készüléke TCO-ját, a megoldást az optimális üzemidőt biztosító, megbízható technológiában találhatja meg. A Kyocera robusztus készülékei a kimeneti minőség és az energiahatékonyság tökéletes keverékét kínálják, és a nyomtatási szoftvermegoldásokkal együtt lehetővé teszik, hogy okosabban dolgozzon és hosszú távon csökkentse a költségeket.

Válasszon Kyocera eszközeink közül...

vagy

Keressen minket elérhetőségeinken...

 

« Vissza

• Ügyfélszolgálat

Kérdéseivel, észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Skype nevünk: CCT.HU MSN
• Információk

Kyocera Platina Partner
• Csatlakozz hozzánk

Kövess minket facebook-on is, hogy az elsők között értesülhess akcióinkról, híreinkről.

• Kyocera
Az Észak-alföldi régió Kiemelt Értékesítési Partnere, Garanciális Szervize. Tudjon meg többet a Kyocera termékeiről és szolgáltatásairól.

www.kyocera.cct.hu

• Sikeres pályázatok
• Hírlevél

Kérjük adja meg e-mail címét, és iratkozzon fel hírlevelünkre, ha szeretne értesülni legújabb akciós ajánlatainkról, híreinkről!

Feliratkozok!

Informatikai üzemeltetés: DetCom Systems

Olcsóbbat

Megbízható bolt


Látogassa meg a CCT.HU webüzletet a ShopManian
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Pick Pack Pont


Pick Pack PontPick Pack PontXerox kiemelt viszonteladó

x x x x x x x x x